27-01-2018

  Weer open

 

Welkom in Gouda… en welkom in De Utrechtsche Dom. Na een korte vakantie is ons Guesthouse weer geopend.

 

12-12-2017

 

Vakantie   Vakantie

 

Vanaf woensdag 27 december is De Utrechtsche Dom een ruime maand gesloten. Op zaterdag 27 januari 2018 is ons Guesthouse weer open. De hele periode daartussen is De Utrechtsche Dom moeilijk bereikbaar. Wij hebben dan vakantie.

 

Wanneer u uw reserveringen voor februari 2018 vóór 27 december bij ons boekt, kunnen wij uw boeking tijdig bevestigen.

 

Reserveer.

 

08-06-2016

 

1453526_10152038719079038_784076020_n   The Social Traveler

 

Van 15 tot en met 17 juni schrijft Social Traveler Björn Troch op zijn reisblog ‘Big City Challenge’ over zijn ervaringen in Gouda. Troch voert daartoe vijf Goudse opdrachten uit, die hij oplost met behulp van zijn enorme netwerk op de sociale media.


The Social Traveler start zijn Goudse missies op 15 juni vanuit De Utrechtsche Dom. Zijn belevenissen in Gouda kunt u volgen op facebook (TheSocialTraveler) of Twitter (@Social_Traveler).

 

28-05-2016

Timo Dahler   Timo Dahler

 

Op zondag 5 juni is in Gouda het gratis muziek- en kleinkunstfestival Huiskamer van de Stad. In meer dan vijftig Goudse huiskamers zijn zestig acts te zien: www.huiskamervandestadgouda.nl.

 

Ook de huiskamer van De Utrechtsche Dom is die zondag open voor publiek. ’s Middags verzorgt muzikant Timo Dahler er drie optredens.

 

U bent van harte welkom.

 

21-01-2016

 

nieuw bord fb   Nieuwsbericht Guesthouse

 

Vanaf 1 februari gaat De Utrechtsche Dom aan de Geuzenstraat, Gouda’s oudste overnachtingsgelegenheid, het toeristenseizoen in als Guesthouse. Al meer dan driehonderdvijftig jaar biedt De Utrechtsche Dom reizigers de ruimte om in Gouda te overnachten. Tot eind jaren zestig van de vorige eeuw noemde het bedrijf zich uitspanning. Vervolgens werd het een korte periode internaat. Vanaf midden jaren zeventig deed De Utrechtsche Dom zaken als klein hotel midden in het centrum van Gouda.

 

Met de nieuwe titel Guesthouse wil De Utrechtsche Dom vooral op de internationale toeristenmarkt benadrukken dat het een kleinschalige, huiselijke overnachtingsgelegenheid is, met veel persoonlijke aandacht voor de gast. In een Guesthouse is de eigenaar veel aanwezig als aanspreekpunt voor zijn gasten.

 

Gerard van Domselaar, eigenaar van De Utrechtsche Dom, vindt dat er binnen de toeristenmarkt behoefte is aan zulke duidelijkheid: “We zien die markt voor overnachtingen sterk verzakelijken, ook in Gouda. Aan de ene kant groeit het aanbod van luxe, anonieme hotelgebouwen in de wereld enorm. Aan de andere kant van de markt zie je steeds meer ondernemers in het gat van de zogenaamde particuliere verhuur van gebouwen duiken, bijvoorbeeld via Airbnb. Veel mensen maken natuurlijk gebruik van zulke slaapfabrieken of anonieme hoekjes in een stad, maar ik merk dat een groot deel van de ondernemende toeristen juist op zoek is naar een gids, een thuisbasis in een voor hen vreemde omgeving.”

 

“Door verder te gaan als Guesthouse wil De Utrechtsche Dom in haar uitingen nog beter haar warme, huiselijke sfeer laten zien. Onze komende gasten, maar ook onze vaste relaties reageren enthousiast op deze duidelijkheid. Het regent momenteel reserveringen.”

 

28-12-2015

 

pand   Jasmijn

 

Ons team is compleet. Vol frisse ideeën gaat De Utrechtsche Dom het nieuwe jaar in. De ene Jasmijn pakt haar kans en omarmt een andere functie. De andere Jasmijn is nieuw en bruist van de energie.

 

14-12-2015

 

voordeur   Vacature

 

Gezocht: enthousiaste student of stagiair met pit, die in de weekeinden het team van De Utrechtsche Dom wil versterken. Werk: gastvrouw/heer, administratie, ontbijtservice, kameronderhoud. 13 uur per week of per veertien dagen in avond-/ochtenddienst. Begin dienstverband: 1 februari 2016.

Bel: 0182 528833, mail: info@hotelgouda.nl of kom gewoon even langs: Geuzenstraat 6 in Gouda. Graag je reactie voor 22 december.

 

24-02-2015

hike    Een wandeltocht rond Gouda

 

Hotel de Utrechtsche Dom werkt samen met diverse organisators van sportieve vakanties. Een van hen is Hike in Holland, voor wandeltochten in Nederland. Zij presenteren nu drie nieuwe tochten: twee, vier of zeven dagen door het Groene Hart. Alle drie doen ook Gouda aan, met overnachting in Hotel De Utrechtsche Dom.

 

Boekingen via Hike in Holland.

 

27-10-2014

 

ROUTE_Sint_2014   Sinterklaasintocht op 15 november

 

Gouda maakt zich op voor de Sinterklaasintocht van 15 november, met naar verwachting 40.000 bezoekers. Om de bezoekersstroom de ruimte te geven, wordt het Goudse centrum die dag afgesloten voor verkeer.

 

Ook Hotel De Utrechtsche Dom maakt zich op voor het sinterklaasweekeinde. De Spaanse boekingen zijn er al. Maar een kamer reserveren kan nog.
Hotel De Utrechtsche Dom ligt net buiten de drukte van 15 november, om de hoek bij parkeerterrein Klein Amerika.

 

Meer informatie over alle activiteiten rond de landelijke intocht van Sinterklaas vindt u op de website over Sinterklaas in Gouda.

 

Route Sinterklaas Gouda

 

27-08-2014

 

Erfgoud 2014   Open Monumentendag 2014

 

Vandaag verscheen het tijdschrift Erfgoud 2014. Het is de jaarlijkse uitgave bij Open Monumentendag Gouda. Dit jaar is het thema van monumentendag en de bijbehorende uitgave ‘op reis’. In Erfgoud is ook een drie pagina’s lang verhaal opgenomen over Hotel De Utrechtsche Dom. Met zijn meer dan driehonderd jaar lange historie is Hotel De Utrechtsche Dom de oudste uitspanning van Gouda.

 

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 september. Hotel De Utrechtsche Dom is die dag natuurlijk open voor publiek. Erfgoud is te koop in de Goudse boekwinkels.

 

OMD 2014      IMG_0675