Vakantie

 

Vanaf donderdag 27 december is De Utrechtsche Dom een ruime maand gesloten. Op maandag 28 januari 2019 is ons Guesthouse weer open. De hele periode daartussen is De Utrechtsche Dom moeilijk bereikbaar. Wij hebben dan vakantie.

 

Wanneer u uw reserveringen voor februari 2019 vóór 27 december bij ons boekt, kunnen wij uw boeking tijdig bevestigen.

 

Reserveer.

 

Open Monumentendag 2018

 

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Voor Open Monumentendag 2018 is als thema gekozen: ‘In Europa’. Met dit thema sluit de Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

 

Ook De Utrechtsche Dom is op 8 september van 10 tot 17 uur geopend voor publiek.
Meer informatie: https://monumentenstad.nl/.

 

Weer open

 

Welkom in Gouda… en welkom in De Utrechtsche Dom. Na een korte vakantie is ons Guesthouse weer geopend.

 

 

Nieuwsbericht Guesthouse

 

Vanaf 1 februari gaat De Utrechtsche Dom aan de Geuzenstraat, Gouda’s oudste overnachtingsgelegenheid, het toeristenseizoen in als Guesthouse. Al meer dan driehonderdvijftig jaar biedt De Utrechtsche Dom reizigers de ruimte om in Gouda te overnachten. Tot eind jaren zestig van de vorige eeuw noemde het bedrijf zich uitspanning. Vervolgens werd het een korte periode internaat. Vanaf midden jaren zeventig deed De Utrechtsche Dom zaken als klein hotel midden in het centrum van Gouda.

 

Met de nieuwe titel Guesthouse wil De Utrechtsche Dom vooral op de internationale toeristenmarkt benadrukken dat het een kleinschalige, huiselijke overnachtingsgelegenheid is, met veel persoonlijke aandacht voor de gast. In een Guesthouse is de eigenaar veel aanwezig als aanspreekpunt voor zijn gasten.

 

Gerard van Domselaar, eigenaar van De Utrechtsche Dom, vindt dat er binnen de toeristenmarkt behoefte is aan zulke duidelijkheid: “We zien die markt voor overnachtingen sterk verzakelijken, ook in Gouda. Aan de ene kant groeit het aanbod van luxe, anonieme hotelgebouwen in de wereld enorm. Aan de andere kant van de markt zie je steeds meer ondernemers in het gat van de zogenaamde particuliere verhuur van gebouwen duiken, bijvoorbeeld via Airbnb. Veel mensen maken natuurlijk gebruik van zulke slaapfabrieken of anonieme hoekjes in een stad, maar ik merk dat een groot deel van de ondernemende toeristen juist op zoek is naar een gids, een thuisbasis in een voor hen vreemde omgeving.”

 

“Door verder te gaan als Guesthouse wil De Utrechtsche Dom in haar uitingen nog beter haar warme, huiselijke sfeer laten zien. Onze komende gasten, maar ook onze vaste relaties reageren enthousiast op deze duidelijkheid. Het regent momenteel reserveringen.”