Wij zijn er klaar voor. Tot snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weer open vanaf 2 juni

 

Na een paar akelig stille weken gaat De Utrechtsche Dom vanaf 2 juni weer open voor gasten. Wij bieden als gebruikelijk logies en ontbijt, maar werken op een nieuwe manier, in een vernieuwd gebouw. Ons Guesthouse gaat door met 8 kamers in plaats van de twaalf die we tot nu hadden: nog kleinschaliger, met nog minder verkeer van gasten in ons gebouw. Dat is goed voor ieders rust en veiligheid. Het gebouw is voorzien van nieuw tapijt. In de kamers staan bovendien nieuwe bedden. Ze hebben ook elk een fraaie panoramafoto van Gouda of omgeving aan de muur.

 

De budget kamers in De Utrechtsche Dom hebben we omgetoverd in gemoedelijke zitkamers. Dat betekent dat iedere standaard kamer vanaf nu een aparte zitkamer naast of tegenover de kamer heeft. Daar staat altijd koffie en thee klaar. Gasten kunnen er ook hun afhaal- of bezorgmaaltijd nuttigen bij drukte in de restaurants.

’s Morgens zetten wij er een ontbijt op maat klaar. Wij vragen gasten om de avond ervoor een ontbijtwensenlijst bij ons in te leveren. Die lijst wordt uitgereikt bij check in, tezamen met onze vernieuwde huisregels en een overzicht van afhaal- en bezorgrestaurants en culturele instellingen met hun nieuwe toegangsbeleid.

 

Wij werken zelf vanaf nu volgens een aangescherpt hygiëne protocol, een uitwerking van het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Dat betekent: gastvrijheid, maar afstand houden en nog strenger letten op de hygiëne in het Guesthouse. Op onze balie, waar afstand houden lastig is, staat een hygiënescherm. Via de daarop aangebrachte QR-code kunnen gasten met hun telefoon of tablet informatie over de werkwijze in De Utrechtsche Dom, of praktische informatie over stad en regio verkrijgen.

 

Ook onze huisregels zijn aangescherpt op het ‘nieuwe normaal’ van afstand houden waar dat kan. Wij verwachten van gasten dat ze de internationale hygiëne richtlijnen volgen, dat hun gezondheid op orde is, ze afstand houden van anderen en van te voren aangeven hoe laat ze willen inchecken. Wij kunnen zo, door spreiding, drukte aan de balie voorkomen. Bij meerdere incheckers tegelijk, verwachten wij van onze gasten enig geduld. Op de begane grond hebben wij tegenover de balie een kleine wachtruimte voor ze gemaakt. In verband met de hygiëne vragen wij gasten zoveel mogelijk zelf de bagage naar de kamers te brengen.

 

Persoonlijk hoop ik dat er stap voor stap weer beweging komt in de internationale samenleving. Gelukkig komen de eerste reserveringen voor juni, juli en augustus al weer bij ons binnen.

 

Gerard van Domselaar

eigenaar De Utrechtsche Dom.

 

Sluiting tot 1 juni

 

Sinds 23 maart zijn, wegens onze omgang met het coronavirus, alle feestjes, bijeenkomsten en evenementen in Nederland verboden. Dit verbod geldt in ieder geval tot 1 juni.

Omdat De Utrechtsche Dom grotendeels afhankelijk is van gasten uit binnen- en buitenland die juist op zulke dingen afkomen, blijft ook het Guesthouse tot 1 juni gesloten.

 

Hopelijk levert De Utrechtsche Dom door dit besluit ook een kleine bijdrage aan de vermindering van de verspreiding van het virus.

 

U kunt ons bereiken op ons emailadres info@hotelgouda.nl of reserveer een kamer voor later dit jaar.

 

Tot snel,

 

Gerard van Domselaar
eigenaar De Utrechtsche Dom.

 

Tijdelijke sluiting

 

In verband met de gevolgen van het coronavirus houdt De Utrechtsche Dom voorlopig de deuren gesloten. De sluiting is in ieder geval tot het paasweekeinde, dat begint op vrijdag 10 april.

 

U kunt ons bereiken op ons emailadres info@hotelgouda.nl of boek een kamer voor later dit jaar via onze website.

 

Tot snel,

 

Geard van Domselaar

eigenaar De Utrechtsche Dom.

 

Vakantie

 

Vandaag is onze jaarlijkse vakantie begonnen. De Utrechtsche Dom opent de deuren weer op vrijdag 31 januari. We zien er naar uit u na die tijd te begroeten.

 

Voor nu wensen wij u fijne feestdagen en een opgeruimd nieuw jaar.

 

Reserveer.

 

Open Monumentendag 2018

 

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Voor Open Monumentendag 2018 is als thema gekozen: ‘In Europa’. Met dit thema sluit de Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

 

Ook De Utrechtsche Dom is op 8 september van 10 tot 17 uur geopend voor publiek.
Meer informatie: https://monumentenstad.nl/.

 

Weer open

 

Welkom in Gouda… en welkom in De Utrechtsche Dom. Na een korte vakantie is ons Guesthouse weer geopend.

 

 

Nieuwsbericht Guesthouse

 

Vanaf 1 februari gaat De Utrechtsche Dom aan de Geuzenstraat, Gouda’s oudste overnachtingsgelegenheid, het toeristenseizoen in als Guesthouse. Al meer dan driehonderdvijftig jaar biedt De Utrechtsche Dom reizigers de ruimte om in Gouda te overnachten. Tot eind jaren zestig van de vorige eeuw noemde het bedrijf zich uitspanning. Vervolgens werd het een korte periode internaat. Vanaf midden jaren zeventig deed De Utrechtsche Dom zaken als klein hotel midden in het centrum van Gouda.

 

Met de nieuwe titel Guesthouse wil De Utrechtsche Dom vooral op de internationale toeristenmarkt benadrukken dat het een kleinschalige, huiselijke overnachtingsgelegenheid is, met veel persoonlijke aandacht voor de gast. In een Guesthouse is de eigenaar veel aanwezig als aanspreekpunt voor zijn gasten.

 

Gerard van Domselaar, eigenaar van De Utrechtsche Dom, vindt dat er binnen de toeristenmarkt behoefte is aan zulke duidelijkheid: “We zien die markt voor overnachtingen sterk verzakelijken, ook in Gouda. Aan de ene kant groeit het aanbod van luxe, anonieme hotelgebouwen in de wereld enorm. Aan de andere kant van de markt zie je steeds meer ondernemers in het gat van de zogenaamde particuliere verhuur van gebouwen duiken, bijvoorbeeld via Airbnb. Veel mensen maken natuurlijk gebruik van zulke slaapfabrieken of anonieme hoekjes in een stad, maar ik merk dat een groot deel van de ondernemende toeristen juist op zoek is naar een gids, een thuisbasis in een voor hen vreemde omgeving.”

 

“Door verder te gaan als Guesthouse wil De Utrechtsche Dom in haar uitingen nog beter haar warme, huiselijke sfeer laten zien. Onze komende gasten, maar ook onze vaste relaties reageren enthousiast op deze duidelijkheid. Het regent momenteel reserveringen.”