Informatie

De Utrechtsche Dom is de oudste overnachtingsgelegenheid van Gouda. Ons Guesthouse staat in de rustige Geuzenstraat, middenin het oude Goudse centrum.Cultuur, winkels en horeca vindt u om de hoek. De auto parkeren doet u op een steenworp afstand. Voor fietsen hebben wij een veilige stalling.

 

Het historische pand van De Utrechtsche Dom is een gemeentelijk monument. Op de begane grond vindt u de gezellige ontbijtruimte met toegang tot de groene stadstuin. In de ontbijtruimte kunt u uw hart ophalen aan boeken over en foto’s en kaarten van historisch Gouda.

 

De Utrechtsche Dom heeft twaalf rustige, eenvoudige kamers. In het Guesthouse zijn zeven standaard tweepersoonskamers en een Suite, alle met eigen douche en toilet. Daarnaast maken vier tweepersoonskamers gebruik van twee gemeenschappelijke douche- en toiletruimten.

 

 

 

Meer foto’s.

 


 

Voorzieningen

In De Utrechtsche Dom bieden wij u logies en ontbijt. Iedere kamer in ons Guesthouse heeft de volgende voorzieningen: draadloos toegang tot het internet (WIFI), flat screen TV (LCD) en minibar. In onze ontbijtruimte kunt u altijd een gratis kop koffie of thee klaar maken.

 

Indien u iets extra’s wenst, vraag het ons. U kunt dan denken aan een lunchpakket, babybedje, extra kussens, wasservice of haardroger.

 

In de Privacyverklaring van De Utrechtsche Dom kunt u lezen hoe wij in het Guesthouse omgaan met uw persoonsgegevens.

 

De Utrechtsche Dom werkt volgens de Uniforme Voorwaarden Horeca. U vindt er de annuleringsvoorwaarden die het Guesthouse hanteert.

 


 

Bereikbaarheid

De Utrechtsche Dom is per auto, fiets, voet of openbaar vervoer goed bereikbaar. Het ligt centraal in de oude, historische binnenstad van Gouda. Vanaf station Gouda is het tien minuten lopen naar het hotel.

 

Twee minuten lopen van De Utrechtsche Dom ligt, aan de rand van het centrum, het grote parkeerterrein Klein Amerika. Daar, bij halte Tiendewegbrug, stoppen ook een aantal stads- en regiobussen van en naar station Gouda.

 

Check hier uw route naar De Utrechtsche Dom.

 


 

Een stukje geschiedenis

In 1999 hebben wij van een uitgeleefd pand weer een kleinschalig, karaktervol stadshotel gemaakt. Sinds begin 2016 is De Utrechtsche Dom een Guesthouse, met nog meer nadruk op gastvrijheid en persoonlijke service.

De Utrechtsche Dom is al meer dan 300 jaar te vinden op dezelfde plek in het centrum van Gouda.

 

Oorspronkelijk maakte het huidige Guesthouse deel uit van een veel groter complex: uitspanning De Utrechtsche Dom. Daar konden de paarden en wagens worden gestald. Er werd gegeten, gedronken en geslapen. Het gebouw was toen in gebruik als koetshuis, met daarboven vijf kleine woningen. Nu is het een Guesthouse met het huis van de eigenaar er naast.

 

 

 

Meer foto’s.

 


 

Toeristeninformatie

Uitgebreide informatie over de historie van Gouda, de bezienswaardigheden en de activiteiten in de stad kunt u vinden op het internetadres van VVV Gouda. Op de officiële website van de gemeente Gouda vindt u de plannen met de stad.

 

Gouda ligt middenin het Groene Hart: het grote, groene landschapspark tussen de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Meer informatie over de grote steden en het Groene Hart met alle sportieve mogelijkheden in dit gebied vindt u op de website Lekker weg in eigen land. U vindt daar ook veel handige adressen.

 

Een korte impressie van Gouda, het Groene Hart en de vier grote steden waar Gouda precies tussen ligt, vindt u in het menu op onze website. Klik op het kopje Omgeving.

 

Tot ziens in De Utrechtsche Dom,

 

Gerard van Domselaar.